sånt som inte får plats i andra kategorier

grönsaksgratäng

augusti 6, 2008

Hej hej hoj hoj jag är lika frisk och levande som alltid. Gotland är fint som det alltid är fint och jag konstaterar (som jag alltid konstaterar saker) att jag tycks leva mitt liv i ständiga tvåårsintervaller. Gotland besöktes sommaren 2004, 2006 och nu 2008. Men jag menar, varför inte.

Alla människor på medeltidsveckan alltid lika vackra.

Jag har fortfarande massor av saker att säga om alkohol till folk. Tycker det är intressant med den respons jag har fått i kommentarer, det är trevligt att diskutera saker. Innan jag är hemma och kan utveckla mina tankegångar helt kan jag dock bara påpeka att en av de saker jag främst vänder mig mot är att det är så accepterat – för jag anser fortfarande att det är ett destruktivt beteende. En verklighetsflykt, ja. Jag ägnar mig också åt verklighetsflykter. Men de varianter jag skulle kunna välja att ägna mig åt, och som jag har vänner som ägnar mig åt, ses som mycket värre/äckligare/vidrigare än att bara supa runt lite.

Men ja. Utvecklar senare. är nu på internetcafé. Ska snart läsa DN. apapa.

0

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply a.k augusti 6, 2008 at 12:12 e m

  Alkohol är en verklighetsflykt, det har du helt rätt i. Men det är nog olika för olika personer. En del super konstigt nog bara för att ha lite kul. Eftersom alkohol påverkar hjärnan på så sätt att man släpper loss lite extra. Själv föredrar jag att behålla kontrollen.

  Men när man är i desperat behov av att vara destruktiv så är det väl kanske bättre att ta en grogg än att hacka sig i armen..?

  Eller så kan man sublimera istället. Typ skriva en låt.

  Ha det bra på gotland!

  0
 • Reply mathilda. augusti 6, 2008 at 2:40 e m

  Jag övar mig ständigt i konsten att släppa taget.

  Om gamla förälskelser och om nya.

  Vet inte om jag vill, bara att jag måste.

  Men det är svårt.

  Jag är sentimental och jag minns.

  Överallt. Hela tiden. Dygnet runt.

  Gator, torg, vägbrunnar.

  Telefonkioskar, kullersten, cigaretter.

  Sugrör, färger, molnfomationer.

  En gräsmatta. Ett backgammonspel.

  Ibland dricker jag vin. Det funkar ett tag.

  Man blir avslappnad. Dåsig. Seg i huvudet. Trött i hjärtat.

  Artificiell verklighetsflykt.

  Kärleksflykt.

  Jag tycker om det.

  Att få glömma på mina egna villkor.

  0
 • Reply 9 augusti 6, 2008 at 5:57 e m

  Jag vill också ha ett tecken som namn!

  Vad kan jag säga, att supa kan självklart leda till problem men, i lagom mängder och lagom sällan/ofta så är det rätt kul. Så länge man inte överdoserar det hela så är det inte så jättefarligt. Folk dricker inte bara för att fly från verkligheten, folk gör det också för att man blir lite mer bekväm i sig själv och blir lite gladare. Enligt mig så får folk dricka om de känner för det, så länge de har kontroll över det hela. Som liberal så borde du väl kunna gå med på faktumet att det är varje persons ansvar hur mycket de dricker? Alkohol är inte alltid farligt, hjärnceller dör så otroligt ofta. Över en viss ålder så är till och med ett glas vin om dagen nyttigt.

  Jag själv vill gärna undvika starksprit men tycker att alkohol i en lagom mängd i rätt sällskap kan vara rätt trevligt. Jag tror inte att när mina föräldrar sitter och dricker lite vin och pratar med kompisar, att de försöker fly från verkligheten eller att det gör de någon större skada.

  Jag själv har kommit fram till att rökning absolut inte är nåt för mig då jag inte ser meningen i det hela, det för mig är ännu mer självdestruktivt. Rökning är otroligt mycket mer beroendeframkallande än alkohol.

  Jag dricker väldigt sällan, det går upp och ner i perioder, men oftast ungefär en gång i månaden och känner att jag har en rätt bra relation till alkohol.

  Jag har dock självklart stor respekt för nykterister och det är jätteduktigt av dem att inte dricka. Men! Jag dömer inte de, vi, som dricker. Jag tror inte att mina kompisars liv förstörs av alkohol och det är något som verkligen är inrotat i vårt samhälle, mycket pga. det faktum att det är rätt trevligt. Nu har jag svamlat en massa och inte kommit fram till för mycket, men ja. Det är det jag tycker. Typ.

  0
 • Reply Gab augusti 6, 2008 at 11:26 e m

  Ååh, "grönsaksgratäng" var namnet på det första inlägg jag såg dig skriva i forumet på kära gamla hogwarts.nu, och vi började prata om Tori Amos och bytte msn med varandra. Ett trevligt minne att bli påmind om. Och en fortfarande lika intressant rubrik.

  Jag ser fram emot ditt inlägg om alkohol, jag tror det kan bli en spännande diskussion.

  0
 • Reply Oh anyone can toe the line expect for me cus I'm a disco dancer augusti 8, 2008 at 6:07 e m

  För det första tycker jag att det var intressant att fröken a.k direkt menade att självdesturktivitet var "att hacka sig i armen" när det finns ungefär fyrahundraåttiotre olika sätt att vara självdestruktiv på. Att halva Sverige bara bestämt att självdestruktivitet är att kutta sig lite i armen när man är ledsen och att det automatiskt gör en till ett emo och ointelligent. Tycker det är fint att alla predikar om att man aldrig ska dra alla över en kam men att det ändå är "okej" att göra det ibland. Typ om folk lyssnar på MCR och skär sig i armarna. Tycker dessutom att det är intressant att det är dessa "emos" som blir stämplade som idioter när semialkoholister går runt och super bort sina hjärnceller tills de är inkapabla till att överhuvudtaget kommunicera med andra människor. Alkohol styr vårt samhälle för i helvete, har ni inte märkt det än? Åtta av tio som döms för misshandel var alkoholpåverkad när brottet begicks. Trots det anser folk att det är bättre att man tar sig en grogg än att man "hackar sig i armen."

  Pfft är allt jag säger.

  0
 • Reply Julia augusti 8, 2008 at 8:47 e m

  När kommer du hem igen? Hälsa Gotland!

  0
 • Reply Sandra augusti 8, 2008 at 10:51 e m

  Jag älskar hur alla bara "jag veeeeeet att alkohol är farligt för mig =O=O" och tycker att det rättfärdigas bara för just den vetskapen OCH att man tydligen som människa behöver verklighetsflykter då och då. Jävlar vad svårt det ska vara att öppna en bok eller använda fantasin, liksom; att behöva leva med sin egen hjärna under en hel livstid.

  Vet ni vad ni ska tänka på, era nollor? Just ni, alko-beroende människor som läser inlägg och kommentarer på nettelblad-bloggen, ja. Läs och förundras; ALLA HAR HJÄRNOR. ALLA HAR EN VERKLIGHET. Vi behöver mer eller mindre gå igenom samma helvete som ni. Om inte så fixar karma resten. Vågar ni tänka över det nästa gång ni dricker alkohol för att bedöva era känslor eller för att använda det som ursäkt för att bli översociala och trevliga mot människor ni hatar är jag säker på att ni blir bittra som FAN.

  Leva gott för stunden, my ass. Hoppas ni super sönder er och dränks i era egna spyor. Och DET är inte självdestruktivt, bara idiotiskt.

  Kul att du har att säga mycket om alkohol och hur dåligt det är, folk verkar ju lyssna på dig. (Märk gärna bitterheten, ja, den är synlig och nästan hörbar – min egen stad är mer eller mindre immun mot mina predikningar och jag har hittills bara lyckats få en person att tänka om angående alkohol, om det ens var jag eller Arvikafestivalen som fick henne att inse meningslösheten i det hela.)

  Erkänn i alla fall lite att du har lärt dig från mästaren själv, höhö.

  0
 • Leave a Reply