sånt som inte får plats i andra kategorier

det är något troende i hennes röst igen

april 3, 2008

image147

Vårkvällar är så fint och jag hade glömt det.
Jag antar att det ändå är något positivt med den vidriga sommartiden, att man tycker att det är så ljust när klockan är sju, till exempel, för att klockan skulle ju egentligen ha varit sex. Fast man kan se sommartiden som en investering, säger J. i vår klass, och betonar det och ser sig själv som lustig sådär. Man investerar en timme som man får igen sedan när det blir vintertid igen.
Vilket är anledningen till att man aldrig ska dö på sommaren. För då investerar man en hel timme i onödan.

Som mannen som väntade hela sitt yrkesliv på att pensioneras. För efter det skulle han vara lycklig, och han hade sparat och sparat och skulle resa på alla sina solsemestrar och världuspptäckarturer. Och så fick han en hjärtattack och dog dagen innan pensionen.

I sådana fall hoppas man att det inte finns något liv efter detta. För herregud vad man skulle gå och gräma sig.

Idag, mina vänner, har jag gjort biologiprov, franskprov samt druckit tre koppar jasminte. Sedan åt jag och min vackra vän Bea middag, och köpte kulglass och gick runt i vårkvällen och frös om händerna och synkade våra hjärnor med hur och vart och varför vi skulle gå, utan att vi behövde säga något om det.

Vi avslutar med ett självcitat, bara för att jag insåg att jag inte hade något vettigt att säga;

"tystnad är en form av kärlek och
ikväll ska vi baka ångestrutor"

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rana april 4, 2008 at 2:35 e m

  hahaha men rara du, jag vet.. Jag är en hemsk uppdaterare, bloggen har blivit så fruktansvärt slö den senaste tiden. men jag SKA försöka bättra mig.

  0
 • Reply Rana april 4, 2008 at 2:35 e m

  hahaha men rara du, jag vet.. Jag är en hemsk uppdaterare, bloggen har blivit så fruktansvärt slö den senaste tiden. men jag SKA försöka bättra mig.

  0
 • Leave a Reply