Enklare liv

ett litet arkiv, ett litet Ålandsliv.

juni 18, 2021

Idag hade jag tänkt skriva ett inlägg om att bo på Åland. Kanske mest om hur det är att vara jag och bo på Åland, för jag tror egentligen inte att mitt Ålandsliv är särskilt representativt för platsen. Det var en av sakerna jag skulle skriva om. Och om att bo på en annan plats som en inflyttad, och om svårigheterna att skilja på vad som är kulturskillnader som handlar om det geografiska, och vad som snarare handlar om skillnaden mellan stad och landsbygd. Och om att ha barn på Åland, och kanske om dubbelheten i att se dem ha det så bra men samtidigt känna att det känns främmande att de växer upp i en annan miljö, ett annat sammanhang än det man själv växte upp i.
Det skulle ha blivit ett fantastiskt inlägg, det hör ni ju, helt mirakulöst. Men också ett delikat ämne. Många nyanser som ska rymmas i ett kort format. Och gärna passa både den som kan den här platsen utan och innan och aldrig besökt den.
Och jag har en uppseglande migrän, så det får vänta. Men inte ska jag lämna er utan läsning, även om det är en fredagskväll i juni och ni förhoppningsvis ska göra sådant ni tycker om att göra fredagskvällar i juni utöver att läsa min blogg. Så jag plockade fram ett gäng inlägg från arkivet där Ålandslivet fladdrar förbi. (Vissa är typ fyra år gamla, så det får ni leva med, men till min förvåning upptäckte jag att också tjugofyraåriga Ulrika kunde skriva).
Här kommer de.

Det var allt för idag, over and out.

+2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply