familj

vi har alla känt den ibland

oktober 13, 2021

En kväll hör jag henne be till jultomten. Min Habanero, med de stora känslorna. Min Habanero, med de stora orden.
“Kära Jultomten”, säger Habanero, “hörde du förut när jag sa de fula orden? Jag menade det inte kära jultomten, du måste förstå, det händer bara så med mina känslor ibland. De blir så stora, i en liten kropp.”
Knäpper händerna, blicken i knäet, rösten mjuk och lugn.
“Kära Jultomten, min mamma läser böcker om barn med stora känslor för att få tips, men jag tycker inte tipsen verkar vara så bra, kanske hon måste gå till bokaffären och säga att de ska ge pengarna tillbaka.”
Böjer huvudet, hakan mot bröstet, blundande uppfylld av ögonblicket.
“Kära Jultomten, jag ska berätta en sak, jag fick inte precis exakt allt det jag hade på min önskelista förra julen. Och jag förstår, jag sa de dumma sakerna, jag tog mina syskons leksaker, jag var inte alltid ett snällt barn, men tomten, det är den där känslan, vi har alla känt den ibland. Kanske har du känt den, tomten? Kanske har du också blivit JÄTTEJÄTTEARG? Och sen tomten. Sen kanske du har ångrat dig?”
Lägger sig på rygg i sängen, breder ut kroppen, suckar.
“Kära jultomten, jag menar bara, du måste ju inte lyssna på precis exakt allt.
Tystnar en stund, tankfull, och sedan:
“Och Jultomten, en sak till. Om du träffar Tandfen, kanske att du kan prata med henne om pengarna? Att kanske hon borde ge alla barn lite mer. Jag menar, för en hel tand. En euro är inte så mycket då.”
Somnar sedan, lugn.
Som man blir när man fått prata om sådant som är viktigt.

Läs mer:

Här hittar du alla mina inlägg om familj och här hittar du mina bästa inlägg i alla kategorier. Följ mig gärna på Facebook eller Bloglovin’ för att inte missa nya inlägg, gillar du det här inlägget så tryck gärna på hjärtat.

 

+28

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply