Resor

Cafétips i Falun: Café Lokstallarna

juli 22, 2021

Café Lokstallarna Falun

Café Lokstallarna Falun

Café Lokstallarna Falun

Dammigt grus, doften av gräs, tung vind, tryckande sol men här finns parasoll och skyddande grönska. Molnen ligger mörka över tågledningarna. Kanske blir det åska idag, kanske inte. Men just nu, just här, finns en plats i en trädgårdssoffa, en kopp ingefärste, hembakt morotskaka. (Eller kardemummabulle, palsternackskaka, med mera.) Ibland blir det påfyllning av kaffetårar och tekoppar, utan att man ens behöver gå in, någon kommer helt enkelt och frågar, som om man vore på kafferep hos någon.

Ibland kör ett tåg förbi, ibland hörs utrop om förseningar och ankomster och avgångar på resecentrum. Bruset från väg, tut från bilar, men ofta märkligt tyst för att egentligen vara i stan. En känsla av att man tagit sig ut på landet och råkat svänga in någonstans, hittat ett hemligt guldkorn.

Café Lokstallarna Falun

Café Lokstallarna Falun

Café Lokstallarna Falun

Café Lokstallarna ligger i anslutning till vintagebutiken Dunker Vintage i lokstallarna vid järnvägsstationen i Falun. Caféet är öppet endast helger, och förstår jag saken rätt endast nu under sommaren, så vill man hit gäller det att passa på. Allt är hembakt, mycket med en extra kreativ twist. Jag provar morotskakan och njuter till tusen, samt önskar att magen hade haft plats för mer.

Ett lugn fast man är i staden, en plats att låta tempot sjunka för en stund och försjunka i en bok och samtalstjuvlyssning medan man äter gott och ser tåg och människor komma och gå som de gjort i alla tider.

Café Lokstallarna Falun

Deras instagramkonto hittas här och Facebooksidan här.
Tipsar förresten om att de endast tar kontanter eller swish (och är glad att en stackars utlänning som jag fick betala med euro!)

Läs mer:

Här hittar du alla mina inlägg om resor och här hittar du mina bästa inlägg. Tycker du om det här inlägget, tryck på hjärtat, och vill du inte missa nya inlägg kan du följa mig på Bloglovin’ eller Facebook.

 

 

 

+8

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply