Jobba med mig

Ulrika Nettelblad skriver bok på balkongen

Bakgrund och erfarenhet

Hej! Ulrika heter jag och, och jag är någon som skriver. Förutom det är jag läkare och specialiserar mig inom psykiatri.

Jag har frilansat med skrivande de senaste tio åren och skrivit krönikor, bokrecensioner och artiklar.  Jag har skrivit om allt från litteratur till föräldraskap.
Idag skriver jag främst om litteratur eller facktexter inom det medicinska området, och särskilt psykiatri som är mitt specialområde.

Jag har även ett skönlitterärt skrivande och delar med mig mycket av skrivprocess och refuseringar. Du kan läsa mer om det här. 
2012 vann jag Lilla Augustpriset.

Bokrecensioner av skönlitteratur och populärvetenskapliga

Jag skriver bokrecensioner av både skönlitteratur och populärvetenskapliga böcker, främst inom psykologi. Tidigare uppdragsgivare innefattar bland annat Västerbottens Folkblad, Nya Åland och Affärsmagasinet Forum.

Givetvis anpassar jag format och innehåll i recensionen efter tidningen eller tidskriftens målgrupp.

Här är exempel på recensioner jag skrivit för Västerbottens Folkblad:

Böcker och läsning är även ett viktigt inslag på den här bloggen (läs mer om den längre ner). Här är exempel på bokrecensioner jag skrivit på bloggen.

Vill du beställa en recension av mig eller skicka recensionsexemplar? Kontakta mig på unettelblad snabela gmail.com.

Facktexter inom medicin och psykiatri

Jag är legitimerad läkare under specialisttjänstgöring i psykiatri och skriver artiklar, krönikor eller utbildningsmaterial inom mitt område.

Självklart anpassar jag innehållet efter målgruppen, både när det gäller komplexitet, språk och ton. Jag kombinerar gärna mina kunskaper om sökmotoroptimering/SEO med kunnandet om text och medicin.

Här är några exempel på populärvetenskapliga artiklar jag skrivit om psykiatri:

Vill du beställa en text eller veta mer? Kontakta mig på unettelblad snabel gmail. com.

Bloggsamarbeten på blogg om skrivande, böcker, föräldraskap och enklare liv

Min blogg når cirka 3500 besökare per månad, som stannar i snitt 2 minuter. Styrkan i den här platsen ligger inte att nå ut till de flesta utan att nå fram till färre.

Den här bloggen är ett eget litet universum och jag är stenhård med vad som hamnar här. Jag säljer inga länkar mot betalning, jag kommer aldrig att berätta om spelbolag eller bantningspulver. Massor som någon skulle vilja sälja platsar inte här, för jag skriver mycket om att leva gott utan att köpa så mycket alls.

Med det sagt: kanske jobbar ditt företag med något som handlar om skrivande och litteratur, om föräldraskap eller om att leva ett enklare liv?
Kanske skrivkurser, en bokrelaterad tjänst eller ett toppensätt att boka hållbara resor, köpa second hand eller spara pengar.
Och kanske vill ni nå personer som hinner ta in vad ni har att säga innan de snabbt scrollat vidare till nästa intryck?

Maila i så all så pratar vi vidare. Jag nås på unettelblad snabel gmail.com. 

 

 

 

+4