Mötet

 
Drömmarna är fortfarande suddiga, men de blir tydligare för varje dag som går. Fast efter dagens möte är jag nog trots allt fortfarande lite i ett antiklimax. Om jag förut var fem millimeter från ett bokkontrakt är jag väl nu kanske tre. Hela tiden det där nästan, men inte hela vägen fram. Gör de här förändringarna först. Vi skulle så gärna, men vi vill se lite mer. Bara veta att du kan.
 
Jag har vetat så länge att jag kan. Jag förstår att det inte är uppenbart.
Jag vet att kvalitet tar tid.
 
Jag tar mig tiden.
 
 
Och äter lite kakor och rådgör med folk som vet om hur man ska tänka kring bokbranschen. Hur länge man är skyldig att hålla sig till ett förlag mest för att de tagit sig tiden, för att de är så nära, och när det är dålig stil att skaffa sig en second opinion från någon annan. Sådant. Det är en sörja, det här. Undvik det om ni kan – jag kan bara inte.
 

 
 
 

Föregående

Tisdag

Nästa

Det femte utkastet

  1. Tråkigt, tycker jag, att vägen till bokpublicering är en ändlös jobbintervju med än mer oklara besked för varje dag som går. Jag har ingen chans i världen att lyckas få mina berättelser utgivna om det krävs att man ska vara så ambitiös och envis som du är och ändå måste kämpa i flera år? Har suttit och skrivit CV och presentationer i tre år av mitt liv om varför just jag ska få chansen att tjäna mitt levebröd och jag förstår inte varför jag måste göra detsamma för mina böcker när jag väl är redo att låta dem komma ut i världen – marknadsföra och promota och redigera och smala av tills nån är redo att kanske känna att den är värd att visas för allmänheten. Låter stympande.

    Ba LUGNT, har bara hållit på med detta sedan DAGEN JAG FÖRST KUNDE HÅLLA EN PENNA och detta känns som mitt livsverk men visst, spit on my kids why don’t ya.
    :C

    Kanske inte världens mest motiverande tal för någon som fortfarande försöker men jag lovar att det enbart var en monolog; jag är faktiskt glad att någon i min cirkel av författande internetvänner kommer någonvart. Och du visar mig ju lite hur bokförlagsbranschen ser ut så att jag vet vad jag har att handskas med om dagen kommer.

    Dina barn ser helt förtjusande ut, för övrigt. På tal om saker vi skapar i våra liv, liksom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén