Jaa, jag vet. Allt ni gör denna lördag är ju självklart att drömma om nästa del av Nettelblads skrivarskola. Men den kommer ju inte förrän imorgon! Som tur var har jag tips på läsning åt er ändå. Nästa del kommer att handla om hur man bygger upp handlingen när man skriver skönlitterärt (skriva synopsis eller inte planera alls? hur får man någon att vilja läsa vidare? och så vidare). Som exempel kommer jag att använda novellen jag vann Lilla Augustpriset med – jag tycker det är lättare att utgå från något jag skrivit själv, och dessutom en kortare text som alla lätt kan läsa för att hinna med. 
Så har ni inte läst den ska ni gå in här. Route 66 heter den och vad den handlar om får ni se (och läsa mer om imorgon, när jag dissekerar den i detalj för att förstå dramaturgiska strukturer…)
 
ps bilden är från när jag satt på hotellrummet där vi bodde inför Augustgalan, försökte vila upp mig inför kvällen och låtsas att jag inte alls var nervös till tusen. Vi var ju fem stycken nominerade personer och man visste inte innan galan vem som skulle vinna. Så sjuk grej egentligen, alltihop, fattar fortfarande inte att det hände.